Het is weer zover we mogen stemmen.

 

De interactie tussen politici en het mediacircus geven weinig reden tot optimisme, daarom maar weer eens een spotje gemaakt.

 

Verkiezingen is een één tweetje waarbij wezenlijke problemen worden weggespeeld en spindokters de wind in de zeilen houden van het neoliberale echelon. En dat gaat prima in een medialandschap waar of het lef of het inzicht ontbreekt om een eigen koers te varen.
Daarom een alternatieve verkiezingsspot voor de anderen.
Wat is democratie als de anderen niet mee doen?
Wat valt er te kiezen als media amusement is?
Hoe lang duurt beschaving nog als zelfreflectie ontbreekt?

 

Meer.

Over hoe het komt dat we dingen willen die we niet doen en dingen doen die we niet willen.

De VVD is een mooi voorbeeld van hoe je vakkundig de grootst mogelijke onzin verkoopt en je daarmee de grootste partij van nederland blijft.

In de reclame is het een gebruikelijke tactiek om je zwakke punten te benoemen als je kracht. Die vorm van liegen is inmiddels zo gewoon dat niemand protesteerd als ook de politiek zich van die tactiek bedient. Neem nu de volgende slogan van de website:

"We gaan Nederland schoon doorgeven. Dat moet betaalbaar en behapbaar zijn. En bedrijven gaan eerlijk meebetalen".

Een zin die de meeste mensen als muziek in de oren klinkt omdat het lijkt of we verder kunnen gaan met potverteren en ook nog Nederland "schoon" kunnen doorgeven.

De woordkeuze is geraffineerd en het zijn vast geen goedkope jongens die deze uiterst effectieve tekst verzinnen.

Een kind van acht weet dat de transitie naar een duurzame samenleving pijnlijke keuzes vraagt; Het woningbestand energie neutraal maken, De Co2 uitstoot in industrie en verkeer wezenlijk reduceren vergt alleen al een deltaplan. De ramp die zich in de zorg voltrekt; verpleeghuizen waar mensen achter de tv wegkwijnen omdat het protocol alleen ruimte bied voor behandeling en tijd voor zorgzaamheid ontbreekt.

Het onderwijs wat de afgelopen veertig jaar door bezuiniging en gebrek aan visie op dusdanige wijze gesloopt is dat niet alleen de VVD maar ook de andere Partijen wegkomen met geruststellende onzin.

En dan heb ik het nog niet over de mainstream media die overal amusement van maken om jou aan hun lijntje te houden.

Meer over Media vind je hier

 

 

 

 

 

 Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen